Zo aan het einde van het jaar blikken we terug, maken de balans op en kijken we vooral ook vooruit. 2015 werd een prachtig jaar waarin we prachtige producten en diensten hebben gepresenteerd, geleverd én geserviced. De bestaande en nieuwe relaties die we opnieuw ontmoetten en waar we mooie zaken mee deden. We kunnen er een boek met verhalen over vullen. En dat is precies wat we in het nieuwe jaar gaan doen: een kijkje geven in onze keuken, die van onze relaties en van onze collega’s. Als voorproefje delen we alvast het verhaal van Mike, onze jongste collega ooit.

Voor zijn snuffelstage kwam Mike onlangs een paar dagen meedraaien op onze service en onderhoud afdeling. Dat er van snuffelen alleen geen sprake was, werd al heel snel duidelijk. Mike stak leergierig zijn handen uit de mouwen en maakte kennis met de veelzijdige werkzaamheden die wij dagelijks verrichten.

Met technicus Joost ging Mike op pad om mee te helpen bij het plegen van onderhoud aan echotoestellen in ziekenhuizen, bij huisartsenpraktijken en een dierenarts. Hiernaast werkte hij in onze werkplaats mee  aan het prepareren van nieuwe apparatuur én ging hij mee om deze af te leveren en te installeren op locatie.

Achter de schermen
Mike kreeg bij de eerste afspraak al meteen een boeiend kijkje achter de schermen: “We kwamen bij een dierenarts voor onderhoud aan zijn echotoestel. Op de operatietafel lag een grote hond nog onder narcose die net was geopereerd. Hij lag op zijn rug met zijn pootjes vast. Niet eng om te zien hoor!” Dat is maar goed ook want het werk moest nog beginnen in een andere ruimte waar de machine stond. “Joost vertelde me wat er allemaal wordt gedaan tijdens een onderhoudsbeurt en met sommige dingen kon ik hem helpen. Eerst controleerden we of alles heel is en goed werkt en toen maakten we het echoapparaat open om stof weg te blazen en het schoon te maken.”

Tijdens het onderhoud worden diverse metingen verricht en een aantal keer te hebben meegekeken bij verschillende afspraken mocht Mike zelf fantoommetingen doen. Onder het deskundig toeziend oog van Joost natuurlijk.

Prepareren en afleveren
“In de werkplaats op kantoor heb ik ook geholpen met het in elkaar zetten van nieuwe echoapparaten die we de volgende dag gingen afleveren. Toen we daar waren sloot (Service Manager) Zeger alles aan zodat het klaar was voor gebruik. Interessant hoor!”

De dagen gingen snel en Mike heeft het naar zijn zin gehad: “Het was een leerzame stage, waarin ik veel heb gezien en mogen doen.” En hij besluit met de opmerking dat hij ons heel leuke collega’s vindt. Kijk, zo’n compliment delen we natuurlijk graag, want dat maakt ons blij. En best trots.